SOCIAL MEDIA

KEEPING IN TOUCH

Thursday, November 30, 2017Nenäni on tällä hetkellä punainen ja lattia on täynnä nenäliinoja. Meidän pikkuinen on alkanut näyttää parantumisen merkkejä joten toivon, että myös minä olisin tulossa mitä pikimmiten kuntoon. Olen viettänyt viimeiset päivät neljän seinän sisällä parannellen flunssaa joten tämän mamacitan oli eilen pakko päästä ulos pienelle happihyppelylle. Tarkoitus oli mennä lyhyelle kävelylle, mutta kävelyni venyi kahden tunnin mittaiseksi. Ja mikäs siinä kun minulla oli juttuseuraa ja ulkona oli todella kaunis ilma!

Ajattelin kokeilla onneani ja soittaa ex-tempore yhdelle hyvälle ystävälleni, jonka kanssa emme olleet jutelleet kuukausiin. Minua onnisti ja juttua riitti kokonaiset kaksi tuntia! Aina ei kuitenkaan käy näin. Suomeen on tosiaan se yhdeksän tunnin aikaero ja vauvan kanssa aikataulut on mitä on, joten puhelintreffejä on joskus vaikea sopia etukäteen. Onneksi on olemassa ääniviestit! Usein kun olen vaunulenkillä lähetän ääniviestejä ystävilleni Suomeen. On ihanan helppoa kertoa kuulumisia ja saada samalla 'juttuseuraa'.

Äitinä minulla on jo kädet täynnä, joten ääniviestien lähettäminen on paljon helpompaa ja henkilökohtaisempaa kuin tekstiviestin raapustaminen. Parhautta on herätä viestiin ja kuunnella se samalla kun syön aamupalaa. Tuntuu kun olisin juuri saanut ystäväni olohuoneen sohvalle istumaan kanssani eikä välimatka siinä hetkessä tunnu enää niin pitkältä.

Aluksi ääniviestien lähettäminen saattaa tuntua oudolta. Ymmärrän sen kyllä. Olen saanut monet katseet kävellessäni ulkona napit korvilla ja puhuessani yksin suomea! Kerran eräs nainen joka oli ulkona koiransa kanssa kyseli oliko minulla kaikki hyvin.. :D 

Haluan kuitenkin rohkaista sinua kokeilemaan ääniviestin lähettämistä, vaikka se aluksi saattaa tuntua oudolta. Enkä tarkoita tällä sitä, että minulle pitäisi se viesti lähettää, vaikka mielellään niitä kuuntelenkin :D Valitse ystävä, joka asuu kaukana ja jonka kanssa et pääse teekupposen äärelle niin usein jutteleman. Olen varma, että saat hymyn heidän kasvoilleen ja piristät heidän päivää!

Minä koitan täällä parannella itseni kuntoon. Saan tämän viikon lopulla ensimmäisen suomiystäväni tänne kylään, joten haluan olla täysissä sielun ja ruumiin voimissa! Tuleehan minusta sentään kahden viikon ajaksi turistiopas! 

Miten sinä pidät ystäviisi yhteyttä? Oletko sinä koskaan lähettänyt ääniviestiä?

EDIT: Henkilökohtaisesti arvostan jokaista saamaani tekstiviestiä, puhelua ja viestiä yhtä paljon! En halua että ihmiset ajattelevat että heidän tavallaan pitää yhteyttä olisi vähemmän arvoa. Halusin vain kertoa teille yhteydenpitotavasta joka on auttanut minua arjessa kun kädet on jo muutenkin täynnä :)

➕  ➕  ➕


My nose is all red and I have had to start another big box of Kleenex. Our little one seems to be getting better and hopefully I will be too! It was above zero today so I decided to go out for a short walk since I have been staying indoors for a couple days trying to get rid of this cold. My short walk ended up being 2h long but it was so nice to walk and at the same time catch up with my good friend! We had a long chat and it was very much needed.

The time difference to Finland is 9h so sometimes it's hard to come up with a time that works for both ends. Whenever I am out strolling by myself with my son, I often use my phone's voice recorder and send voice messages to my friends in Finland! 

As a mother my hands are already full, so sending a voice message is way more easier and it's more personal than a regular text! Plus I love waking up to one and being able to drink my morning tea listening to one of my friends tell about their day. Though we are oceans apart, for a moment the distance doesn't feel so bad.

I understand if at first you find it weird and awkward just talking to yourself. I totally get it. Trust me I have been there. A lady once asked me if I was ok when she saw me walking down the street talking Finnish :D And I even had my son with me! Though you might find it weird at first I do want to encourage you to try it out. Send a voice message to a friend who is far away and with whom you aren't able to meet up as often. I am sure you will put a big smile on their face and it will make their day!

I will try and get better here! My first Finnish friend is coming for a visit so I need to be well enough to be a tour guide for the next two weeks!

How do you like to keep in touch? Have you ever tried sending a voice message?

EDIT: I personally appreciate every text, call and message just as much! I don't want people to feel that their way of keeping in touch is somehow wrong or has less value. I just wanted to share my new favourite way because It has made my life as a momma little easier :)2 comments :

  1. Tämä on parhautta! Ja eiks olekin aika hauska ajatella, että ollaan paljon enemmän yhteyksissä ja jaetaan paljon enemmän arkea kuin varmaan moni, joka asuu samassa kaupungissa ystävänsä kanssa? Kyllä teknologia on ihmeellistä ja pelastus! Toimii ehdottomasti paremmin kuin pulloposti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä! Pullopostia meidän pitäis kyllä kokeilla :D Eihän sitä koskaan tiedä.. Aurajoesta kaikki hyvä virtaa :D

      Delete

Instagram

Follow by Email